آموزش تجسم و تصویرسازی ذهنی
این آموزش تجسم و تصویر سازی ذهن است که توسط امیا نوشته شده است. لینک ویدیوی این آموزش
فواید استفاده از تکنیک تجسم:
- تقویت انگیزه و اراده
- افزایش روحیه
- فراموش کردن خاطرات بد
- استفاده بهتر از قانون جذب
- متمرکز شدن ذهن و انرژی ذهنی در جهت رسیدن به اهداف
منظور از تجسم در این آموزش یعنی تصور کردن. یعنی خودتان را در حالتی تصور کنید که به خواسته های خود رسیده اید. تجسمی که در این آموزش از آن صحبت میشود در واقع تجسم خلاق نام دارد و با تجسمی که حاصل خیال پردازی باشد تفاوت دارد.
بنابراین باید تجسم شما منطبق بر واقعیت هم باشد.
تجسم چگونه به شما در جهت رسیدن به اهداف کمک میکند؟
تجسم باعث میشود انرژی ذهنی شما روی موارد مختلف هدر نرود و برای دستیابی به اهدافی که دارید حداکثر توان خود را داشته باشید.
تجسم تاثیر زیادی روی ناخودآگاه می گذارد و باعث میشود افکار محدود کننده را از بین ببرید. به این خاطر که ابتدا شما یک خواسته و آرزو را به صورت ذهنی تجربه میکنید سپس ذهن، کم کم به این باور میرسد که میتوان به آن دست یافت و آن را ممکن در نظر میگیرد.
در مرحله بعد کم کم ذهن برای رسیدن به آنچه که در تجسم تجربه کرده است برنامه ریزی میکند و منجر به تلاش کردن میشود بنابراین به صورت اتوماتیک :
- تجسم، انگیزه شما را تقویت میکند.
- تجسم، اراده شما را هم تقویت میکند.
کسانی که برای انجام کارها و رسیدن به اهدافشان دچار مشکل انگیزه هستند تمرین تجسم روش بسیار خوبی است. خوشبختانه تجسم نیاز به فعالیت بدنی ندارد و حتی افراد تنبل هم میتوانند آن را انجام بدهند!
انجام تجسم به مرور باعث میشود که انگیزه و اشتیاق شما نسبت به آن چیزی که در تجسم های خود تجربه میکنید بیشتر شود. در نتیجه کم کم به صورت اتوماتیک تلاش شما برای محقق شدن آن بیشتر میشود. بنابراین اگر میخواهید با وجود مشکلات همچنان با انگیزه باشید و هدفتان را دنبال کنید باید از تکنیک های تجسم استفاده کنید.
همچنین تجسم باعث افزایش اعتماد به نفس میشود. سخنرانان موفق توصیه کرده اند برای اینکه بتوانید در جمع خوب صحبت کنید این کار را بارها برای خود به نحو مطلوب تجسم کنید.
هرکسی که در زمینه کاری اش بسیار موفق است از این تکنیک استفاده میکند. درباره تجسم زیاد صحبت میشود اما در این آموزش همه آن چیزی که شما نیاز دارید را در اختیارتان قرار داده ایم.
نکته مهم:
اگر تجسم قدرتمندی را ایجاد کنید به سوی هدف کشیده میشوید. تجسم خوب و قدرتمند شامل مواردی است که شما باید تمرینات خود را براساس آنها تنظیم کنید.
خوشبختانه با تکرار و تمرین قدرت تجسم شما روز به روز بیشتر شده و هرچقدر قدرت تجسم شما قوی تر باشد در جذب خواسته های خود موفق تر خواهید بود.
همه افراد کم و بیش از این نیروی درونی برخوردار هستند اما اکثر مردم نمی توانند به صورت اگاهانه در جهت درست از آن استفاده کنند و اکثر اوقات در جهت منفی و جذب چیزهایی که نمی خواهند از آن استفاده میکنند.
-
چه زمانی تمرینات تجسم را انجام بدهیم؟
برای اینکه از تکنیک تجسم سازی استفاده کنید لازم نیست کل روز را به این کار اختصاص بدهید بلکه چند دقیقه در روز کافی است. بهترین زمان برای تجسم زمانی است که شما ریلکس هستید، می توانید هر شب قبل از خواب دقایقی تمرین تجسم را انجام بدهید.
-
تجسم چگونه انجام میشود؟
تجسم شما باید دقیق و واضح باشد. اینکه خودتان را در حال پیشرفت تجسم کنید، کافی نیست. دقیقا باید مشخص کنید که منظورتان از پیشرفت چیست و همان را تجسم کنید. مثلا اگر میخواهید درآمد شما بیشتر شود باید دقیقا تصور کنید که درآمد بیشتر موجب چه چیزی میشود و آن را تجسم کنید. مثلا خریدن خانه ای بهتر یا رفتن به مسافرتی که آرزویش را دارید. دقیقا آنرا مشخص کنید و با جزئیات آن را تجسم کنید، طوری که انگار در حال رخ دادن است.
برای شروع ترجیحا از بین اهدافی که دارید هدفی که از همه مهم تر و منطقی تر است را انتخاب کنید.
زمان تجسم را آینده فرض نکنید، یعنی نباید احساس کنید که در آینده اینچنین خواهد شد. بلکه زمانِ آن را همین اکنون در نظر بگیرید، یعنی تجسم کنید اکنون وضعیتی که میخواهید را دارید و چشمانتان را ببندید و آن را تجربه کنید. این نکته خیلی مهم است که زمان تجسم شما زمان حال باشد. یعنی باید طوری تجسم کنید که انگار در همین لحظه در شرایطی که میخواهید هستید.
تمرین اول:
چشمان خود را ببندید و تصور کنید که یک سیب سرخ در دست دارید. قسمت های مختلف سیب را نگاه کنید. سپس آن را جلوی بینی خود گرفته و بوی سیب را احساس کنید. حالا یک گاز به سیب بزنید و آن را زیر دندان هایتان احساس کنید.
این تمرین ساده نشان میدهد که چقدر در تجسم مهارت دارید.
تمرین دوم:
تصور کنید که داخل سینما نشسته اید. سالن تاریک میشود و فیلمی از شما شروع به پخش شدن میشود و شما را در حالتی که به خواسته و آرزوی خود رسیده اید نشان میدهد. با دقت به این فیلم نگاه کنید. یعنی روی پرده سینما شما را نشان میدهند درحالی که به هدف خود رسیده اید.
این تکنیک را به مدت سه شب متوالی و به مدت حدودا ۵ دقیقه انجام بدهید.
مورد مهم دیگر این است که تجسم را خشک و بی روح انجام ندهید.
برای قدرتمند تر شدن تجسم از حواس دیگر خود کمک بگیرید. مانند احساس گرما، سرما، بو و لامسه. همه اینها را وارد تجسم خود کنید. با این کار نتایج ماندگارتر و قوی تر میشوند.
هر زمان که مشکلی پیش آمد و باعث نگرانی شما شد فورا به اینکه میخواهید آینده چه شکلی باشد فکر کنید. این کار به حفظ آرامش شما کمک میکند. خودتان را در وضعیت های مختلفی که به آن هدف رسیده اید تجسم کنید و همه این تجربه ها باید خوشایند باشند. در واقع این کار نوعی خاطره سازی از آینده است.
تجسم؛ خاطره سازی از آینده است.
تمرین سوم:
در تمرین قبلی خودتان را در یک فیلم سینمایی دیدید که به خواسته خود رسیده بودید. آن تمرین مقدمه ای بر تمرین اصلی بود و برای تقویت تجسم شما انجام شد. اما تجسم باید به صورت اول شخص انجام شود. یعنی باید از دید خودتان همه چیز را تجسم کنید نه از دید سوم شخص.
اگر تجسم شما شبیه تصویر اول باشد یعنی آن تجربه به صورت سوم شخص است. اما اگر شبیه تصویر دوم باشد یعنی به صورت اول شخص است و خودتان در حال تجربه مستقیم هستید.
بنابراین از این پس تمرینات تجسم شما باید به صورت اول شخص باشند. دقیقا شبیه واقعیت که شما فقط دست و پاها و بدنتان را میبینید و صورت خودتان را نمی بینید.
آیا تجسم باید کاملا منطبق برواقعیت باشد؟
خوشبختانه اصلا ایرادی ندارد که تجسم شما از نظر جزئیات با واقعیت تفاوت داشته باشد. جزئیات مهم هستند اما فقط برای اینکه بتوانند احساس واقعی تری را در شما ایجاد کنند.
اگر تجسم شما با واقعیت تفاوت داشته باشد اما همان احساس را به شما بدهد اشکالی ندارد. به عنوان مثال کسی که دوست دارد به دانشگاه شریف برود و خودش را در کلاس درس آنجا تجسم کند، اگر مشخصات اتاق با واقعیت تفاوت داشته باشد اشکالی ندارد.
شروع تمرین:
هر شب قبل از خواب تجسم کنید که به خواسته خود رسیده اید و در حال تجربه آن به صورت اول شخص هستید. همانطور که گفته شد جزئیات را وارد تجربه خود کنید. مثلا اگر تصور میکنید که در یک کافی شاپ نشسته اید و در حال خوردن چیزی هستید باید طعم آن را هم تجسم کنید.
بعد از پایان تجسم نفس عمیقی بکشید و لازم نیست دوباره به آن فکر کنید.
تکنیک فراموش کردن خاطرات بد
این تکنیک اصلاح خاطرات بد است که برای فراموش کردن تجربیات بد بسیار موثر است. روش انجام آن به این شکل است که باید خاطره خود را مطابق با میل خود تغییر بدهید و آن را در تجسم های خود دوباره تجربه کنید. یعنی باید خاطره خود را تحریف کنید. با این کار خاطره بد کم کم از ذهن شما محو خواهد شد.
شاید باور این موضوع سخت باشد اما ذهن بین تجسم و واقعیت تفاوتی نمی گذارد و تجسمِ یک خاطره مانند این است که آن خاطره را تجربه کرده باشید و همان تاثیر را دارد.
حافظه ما ایستا نیست. به این معنا که با گذشت زمان چهره خاطره ها تغییر میکند. هربار که ما درباره خاطره ای فکر میکنیم جایگاه آن را در میان انبوه خاطره های دیگر محکم میکنیم. به این ترتیب آن خاطره با ثبات تر شده و امکان اینکه از ذهنمان زدوده شود کمتر میشود.
بنابراین برای فراموش کردن خاطرات بد کافیست خاطرات خود را تحریف کنید و بارها آن را برای خودتان آنطور که میخواهید تجسم کنید. یعنی قسمتی از آن خاطره و تجربه واقعی است و مابقی آن که ناراحت کننده است را تغییر بدهید و به صورتی که میخواهید تجسم کنید.
این یک تکنیک قدرتمند است و انجام آن کار ساده ای است. شما هر بار که این کار را انجام بدهید احساس خواهید کرد که کم کم خاطره اصلی در حال محو شدن است.